Akreditasyon

Rasyonel Pozitif Psikoloji Derneği aşağıdaki psikoterapi uygulamları konusunda üyelerini, psikoloji ve PDR uzmanlarını ve öğrencileri akradite etmektedir.

Akreditasyon koşulları:

1. Derneğe üye olmak

2. Üyelik gerekliliklerini yerine getirmek

3. Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümleri’nden birinden en az lisans düzeyinde mezun olmuş olarak en az yüksek lisans öğrencisi olmak. Yüksek lisans öğrencisi olmayanlar eğitim süreci sonunda olduklarında akredite olma imkanına sahip olurlar.

4. Bilimsel araştırmalara katılarak en az 1 ulusal veya uluslararası makale yayını yapmak

5. Akreditasyon için gerekli olan eğitim programlarına katılarak başarılı olmak.

6. Dernek bünyesinde veya dernek tarafından akredite edilmiş bir kurumda en az 3 ay (toplam 12 gün) staj yapmış olmak.

7. Dernek yönetim kurulu tarafından onay almak.

Akredite Edilen Uygulamalar

1. Kültürümüze Uyumlu Motivasyonel Bilişsel Duygucu Terapi (KU-M-BDT) Psikoterapisti

Kombinasyon olarak video & ses kaydı dersleri, kaynak okumaları-özetleme yapma, canlı online eğitimleri, dernekte staj, yüz yüze eğitimler şeklinde program tamamlanır.

• Başlangıç Düzeyi Uygulayıcı Programı 420 SAAT (42 gün)
      • Uygulayıcı Programı 460 SAAT (46 gün)
      • Süpervizör Programı 540 SAAT (54 gün)
      • Master Eğitimci Programı 620 SAAT (62 gün)

Not: Programlar birbirine bağlantılıdır. Örneğin başlangıç düzeyini tamamlamış olanlar sadece 40 saat daha eğitim alarak Uygulayıcı olabilirler.

Bilgi

2. Pozitif Psikoloji Uygulamacısı & Psikoterapisti (Seligman yaklaşımı)

• Başlangıç Düzeyi Uygulayıcı Programı 120 SAAT (12 gün)
      • Uygulayıcı Programı 160 SAAT (16 gün)
      • Süpervizör Programı 240 SAAT (20 gün)
      • Master Eğitimci Programı 280 SAAT (28 gün)

Bilgi için bizi arayınız 0 212 327 02 33

Akredite Edilmiş Kurumlar

1. Rasyonel Psikoloji Enstitüsü. Albert Ellis Enstitüsü Yetkili Yetiştirme ve Psikoterapi Merkezi. Beşiktaş/İstanbul. www.rasyonelpsikoloji.com

Akredite edilme tarihi: Mart 2018 – devam ediyor.

Kurumsal olarak akredite olmak için bizi arayınız. Tel: 0 212 327 02 33
tr_TRTurkish