Hakkımızda

Rasyonel Pozitif Psikoloji Derneği 2018 yılında kurulmuştur. Amacımız. literatürde ilk bilişsel davranışçı terapi olarak kabul edilen rasyonel ( akılcı) duygucu davranışçı terapi ile psikoloji alanında yine bilimsel olarak verimliliği kanıtlanmış pozitif psikoloji kuramının geliştirilmesinde katkıda bulunmak ve bu alanlarda yetişmek için isteyen psikoloji ve ilgili meslek ilgili meslektaşlara seminerler, çalıştaylar, eğitimler, süper vizyonlar vermek. Bunun dışında bilimsel araştırmalar üretmek ve uygulanabilir projeler geliştirmek, ayrıca sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmak adına çalışmaktır.

Amacımız sivil toplum kuruluşu olarak kâr amacı gütmeden;

• Rasyonel (Akılcı) Duygucu Davranışçı Terapi
  • Pozitif Psikoloji
  • Psikolojik Testler

Alanlarında psikoloji meslek uzmanlarını eğitim eğitimlerini akredite etmek, bu alanlarda bilimsel araştırmalara ve projelere destek vermektir.

Diğer kuruluşlarla birlikte psikoloji alanında seminerler, çalıştaylar ve kongre programları düzenleyerek üyelerini desteklemek.

Derneğe psikologlar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları ve öğrencileri üye olabilir.

Faaliyet Alanlarımız

EĞİTİM

Ulusal ve uluslararası eğitim, uygulamalı süpervizyonlar, seminer, çalıştay,  kongre, sürekli eğitimler, kurs, sempozyum ve panel gibi çalışmalar düzenlemek.

BİLİMSEL ARAŞTIRMA

Rasyonel terapi kuramı ve pozitif psikoloji kuramının bilimsel olarak tartışılmasını sağlayıcı ortamlar oluşturmak; bu araştırmalardan çıkan sonuçları ulusal ve uluslararası Bilimsel dergilerde yayınlatmak.

SOSYAL SORUMLULUK

Dernek bünyesinde araştırılıp geliştirilen projelerle toplumsal sorunlara çözüm üretmek, ilgili alanlarda topluma değer katacak projeler yürütüp hayata geçirmek.

Rasyonel Pozitif Komisyonları

• Etkinlik ve Organizasyon Komisyonu